brindescu_00

Politehnica Timișoara a pierdut cu 2-1 meciul susținut în această după amiază, la Sfântu Gheorghe, în fața ocupantei poziției secunde, Sepsi OSK. Bănățenii au condus cu 1-0 prin golul lui Blănaru, din minutul 41, însă gazdele au întors rezultatul în repriza secundă, prin reușitele lui Greu și Huiban, iar Ene a irosit un penalti în prelungiri. Tehnicianul timișorenilor, Sorin Brîndescu, s-a declarat mulțumit de joculș prestat de elevii săi, care nu au fost mai prejos astăzi față de Hadnagy & co.

„Am condus, am jucat bine, dar din păcate nu am fost inspirați să facem 2-0, pentru că am avut destule situații de a ne distanța. Pe final, echipa gazdă a pus presiune pe noi, dar nu aș putea spune că a făcut-o foarte convingător. Am comis din nou două greșeli, se vede din nou lipsa de maturitate și am pierdut jocul. Suntem un pic cam supărați, pentru că meritam mai mult astăzi. Cred că acele două ratări ale lui Blănaru, de la 1-0, au fost cheia jocului. I-am simțit din teren pe cei de la Sepsi că nu ne sunt superiori și nu cred că ar fi avut puterea să revină dacă am mai fi înscris”, a declarat Sorin Brîndescu, după încheierea partidei de la Sfântu Gheorghe.

Tehnicianul polist a ținut să felicite gazdele de la Sepsi, care au reușit să asigure, cu mari eforturi, condiții decente de joc, în ciuda zăpezii care a căzut în cantități mari la Sfântu Gheorghe în ultimele 24 de ore.

„Terenul s-a prezentat în condiții excelente. Țin să felicit organizatorii, pentru că au făcut eforturi deosebite. Am înțeles că de dimineață s-au mobilizat foarte mulți oameni, au venit cu utilaje, cu lopeți, iar terenul a arătat neașteptat de bine la ora jocului. Nu am avut incertitudini înaintea jocului, eram siguri că meciul se va juca. Am și anticipat astfel de condiții, la conferința de presă de dinaintea jocului, am spus că ne putem aștepta la noroi sau chiar la zăpadă. Noi eram pregătiți pentru a juca în orice fel de condiții”, a mai spus Brîndescu.

Pentru alb-violeți urmează o săptămână extrem de încărcată, cu două jocuri grele: miercuri, pe „Știința”, cu liderul Juventus București, iar apoi sâmbătă, în deplasare, cu Olimpia Satu Mare.

„Vom ajunge la noapte la Timișoara, băieții vor avea liber mâine, iar duminică avem programat deja antrenament. Miercuri vom juca cu Juventus, joi vom avea un antrenament de refacere, iar vineri plecăm deja spre Satu Mare. E chiar frumos să te pregătești în astfel de condiții, simțim și noi ceea ce simt profesioniștii. Încercăm să ne facem treaba cât mai bine și, deși vor fi două meciuri foarte grele, ne dorim să facem și puncte. Nu doar să punctăm la impresia artistică, așa cum am făcut astăzi, să jucăm bine dar să nu ne alegem cu niciun punct”, a spus Brîndescu.

Gorovei, capitol încheiat

Politehnica a primit, în urmă cu două zile, verdictul Comisiei de Disciplină a FRF în cazul lui Răzvan Gorovei, eliminat în finalul primei reprize a meciului cu CS Afumați. Mijlocașul alb-violeților a fost sancționat cu șase etape de suspendare, o măsură pe care antrenorul Sorin Brîndescu nu o consideră exagerată, ținând seama de gestul nesportiv al jucătorului.

„Probabil e un capitol încheiat pentru noi. Nimic nu scuză gestul lui, care nu își are locul pe terenul de fotbal. Ne dorim jucători de caracter, care să fie preocupați doar de fotbal. Nu are importanță dacă suntem mai buni sau mai puțini buni, fotbalul trebuie să fie unica noastră preocupare. Nu știu ce prevede regulamentul în astfel de situații, nu știu care e limita minimă sau maximă pentru o asemenea suspendare, dar e firesc ca pentru astfel de gesturi să se dicteze mai multe etape de suspendare”, a afirmat Sorin Brîndescu.

Răzvan Gorovei ar fi apt de joc abia pentru meciul din 27 mai, din deplasare, cu CS Balotești, ultimul pentru Politehnica din acest sezon.