CS Târgoviște,. în 1981, cu Nicolae Dobrin în componență. „Gâscanul”, inconfundabil, al patrulea în rândul de jos, de la dreapta la stânga. (Sursa foto: ripensia-sport-magazin.ro)

La finalul săptămânii, pornește din nou la drum caravana ligii secunde, cu un meci extrem de interesant la Timișoara. Sâmbătă, de la ora 12:00, pe „Știința”, Politehnica primește vizita ocupantei poziției a treia, Chindia Târgoviște, într-un meci care poate decide, în mare măsură, obiectivul alb-violeților pentru restul sezonului.

De-a lungul anilor, vechea Politehnica a disputat meciuri interesante cu reprezentantele orașului Târgoviște, cele mai multe pe prima scenă. Una dintre victoriile cele mai clare a fost consemnată la 23 august 1981, când pe fostul „1 Mai” Poli se impunea cu 3-0 în fața nou-promovatei CS Târgoviște. De ce e acest meci unul special în istoria duelurilor directe dintre cele două formații? Deoarece în echipa dâmbovițeană se regăsea nimeni altul decât Nicolae Dobrin, care la apus de carieră a lăsat Piteștiul natal, trăind o a doua tinerețe lângă Turnul Chindiei.

Presa vremii notează că la amintitul meci au asistat 10.000 de spectatori. Un număr impresionant pentru zilele noastre în care, la meciurile obișnuite din prima divizie, abia dacă se strâng 200 de privitori. Și totuși, iată cum își deschidea Stelian Trandafirescu cronica din ziarul „Sportul”, din 25 august 1981: „Puțini spectatori în tribunele marelui oval timișorean. Greu de explicat această expectativă a publicului local, într-un moment în care Poli demonstrează frumoase intenții spre un joc modern, bazat pe o dinamică sporită, combinații spectaculoase și pe o mare frecvență a șuturilor în atac, vizibile și în meciul cu CS Târgoviște”.

Stelian „Bilă” Anghel a deschis „balul” în confruntarea cu echipa lui Dobrin

Iar povestea meciului o continuă același Stelian Trandafirescu: „Cu o linie de mijlocași inventivă și activă, cu un Anghel debordant, pe tot terenul, gazdele au stat mai tot timpul la cârma jocului, punând la mari cazne defensiva aglomerată a oaspeților.
Chiar în primul sfert de oră, portarul Voinea avea să aibă intervenții salvatoare, la grelele șuturi ale lui Anghel, Nadu și Dumitru (min. 6, 8, 16). Val după val curgeau atacurile locale. În plină dominare însă, talentatul, dar neexperimentatul Ciceu va irosi, pe contraatac (min. 21, n-a fost ofsaid!) cea mai mare ocazie de gol a partidei – Moise fusese driblat în afara careului de 16 m! Din acel moment, alb-violeții se vor înfuria și vor pedepsi îndrăzneala oaspeților prin ANGHEL (min. 34) – șut violent, de zile mari, de la 18 m, fără speranțe pentru portarul Voinea, care plonjase pe traiectorie. Dobrin, cu Șunda „în spate”, la un alt contraatac, va rata și el (min. 40) – șut milimetric pe lângă țintă, după care studenții reiau tirul ofensivei, în urma unor aplaudate faze de bun nivel tehnic. Cum Nedelcu nu se putea „mișca” din cauza marcajului aplicat de Dumitrescu, au intrat în rol jucătorii din linia a doua. De atâta hărțuială, apărarea târgovișteană începe să se clatine – Voinea mai repară câte ceva, dar va ceda și el în min. 48 și 68 (marchează VLĂTĂNESCU – pasă în urma unei acțiuni viguroase a lui Dumitru și, respectiv, MANEA – centrare de la Nucă). Gândindu-se la meciul retur de la Leipzig, echipa gazdă încetinește motoarele și oaspeții, animați mereu de inimosul Gheorghe, vor alerga după golul de onoare, pe care nu-l reușesc nici în min. 83 și nici în minutul 88 – Ciceu și Dobrin trimițând peste transversală.
Cu această nouă victorie, timișorenii au plecat, ieri, spre Leipzig, pentru returul cu Lokomotive”.


23 august 1981, stadion „Dan Păltinișanu”, spectatori 10.000
POLI TIMIȘOARA – CS TÂRGOVIȘTE 3-0 (1-0)
Au marcat: Anghel (34), Vlătănescu (48), Manea (68)
Poli: Moise – Nadu (87, Murar), Șunda, Șerbănoiu, Vișan – Dumitru, Manea, Vlătănescu – Anghel, Nedelcu, Cotec (50, Nucă)
Târgoviște: Voinea – Niculescu, Dumitrescu, Ene (53, Constantin), Pitaru – Gheorghe, Eftimie (75, Filipescu), Economu – Greaca, Dobrin, Ciceu.

Statistică
Șuturi la poartă: 24-4
Șuturi pe poartă: 12-1
Cornere: 8-3